Catering Electro Cantine  plm. 1973

Ton Bouman
single-image

Mensen die bij uitvoeringen altijd naast het voetlicht staan zijn de mensen van de catering, terwijl deze toch een zeer belangrijke functie vervullen.

Daarom is ik het leuk dat ik op het internet ooit een kleurenfoto vond uit de jaren zeventig, met meneer Sint erop.

Meneer Sint was de opvolger van dhr. Jac. Kruis als beheerder van de Electro Cantine, en was voor ons een belangrijke figuur bij de vele uitvoeringen aldaar.

Je kunt nog zo’n goed concert gegeven hebben, maar als daarna het bier lauw is, of de patat (in Brabant friet) nog half rauw, ga je toch met een vervelend gevoel naar huis. Maar bij meneer Sint was altijd alles goed voor elkaar.

Na een concert in de Electrozaal of Cantine, kwam je altijd weer bij meneer Sint terecht, vanwege zijn bijzonder lekkere gehaktballen. Ook zijn frikadellen vonden gretig aftrek. Voor het concert begon maakte hij regelmatig bekent dat het vuur al aan stond onder de pan met ballen. Het waren schijnbaar een soort van sudderballen. Erg lekker. Een Michelinster is misschien wat overdreven, maar een Ridderster had hij zeker wel verdiend.

 

De zwart wit foto uit de jaren zestig, genomen in de Cantine, is ook leuk. Hierop is geheel links een oud trombonist van ons te zien. n.l. Jaap Fierloos tijdens zijn “drukke werk“. Jaap werkte voor dat hij bij de Gusto aan de gang ging bij Electro. De oudere leden herkennen misschien nog wel meer mensen op de foto’s.