Blazersbende voor groep 7 CBS de Regenboog

Ronald Willemstein
single-image

Dinsdag 30 oktober werd alweer voor de derde keer een Blazersbende gestart. Ditmaal is groep 7 van CBS de Regenboog aan de beurt om zich de eerste kunsten van blaasmuziek eigen te maken.

VOLUME 

Vol spanning zetten zij hun eerste schreden in het  muziekcentrum van Harmonie Slikkerveer waarna zij na een introductie van de docenten hun instrumenten via loting kregen toegewezen. Alle kinderen gingen vol enthousiasme aan de slag om de eerste geluiden te laten horen.  Ook in deze groep kunnen we weer menig talentje ontwaren gelet op het volume wat zij wisten voort te brengen.  De  komende weken zal er weer hard gewerkt gaan worden om op 3 december in de Gemini het resultaat te laten horen samen met het orkest van de Harmonie.

Met groep 7 van de Regenboog hebben we dit jaar al zo’n 90 kinderen kennis kunnen laten maken met blaas- en slagwerk instrumenten.  Ook voor volgend jaar staan er al weer zeker 2 Slikkerveerse  klassen in de wacht  om een instrument ter hand te nemen.

STIMULEREN OM MUZIEK TE MAKEN 

Met de Blazersbende proberen we de kinderen uit Slikkerveer  te stimuleren om muziek  te gaan maken. Daarbij ligt het voor de hand dat zij een instrument  gaan bespelen bij onze  vereniging. Kinderen bij wie de belangstelling is gewekt,  krijgen na de klassikale Blazersbende de gelegenheid om 8 proeflessen  te nemen tegen zeer gereduceerd tarief.

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There are no business accounts connected.