Blazersbende van start gegaan!

Mirjam Van der Pligt-Oudkerk
single-image

9 Juni 2018 – Mirjam van der Pligt

Afgelopen maandag 4 Juni 2018 is de Blazersbende van start gegaan. 28 enthousiaste leerlingen uit groep 7 van OBS De Reijer hebben kennis gemaakt met zijn/haar instrument waar zij de komende weken mee aan de slag zullen gaan.

KLASLOKAAL

Om 14.15 werd het project Blazersbende bij de leerlingen in hun klaslokaal op school bekend gemaakt. De kinderen waren meteen enthousiast en begonnen al instrumenten te benoemen die zij graag zouden willen leren spelen. Door middel van het trekken van lootjes werden de instrumenten aan de leerlingen toegewezen. Hierna werd de klas meegenomen naar het clubgebouw van ‘Harmonie’ Slikkerveer.

MUZIEKGEBOUW

Eenmaal in het muziekgebouw aangekomen verzamelden de kinderen zich in het repetitielokaal waar er een inleidend praatje werd gehouden door Ronald Willemstein.

Ronald introduceerde de vrijwilligers van ‘Harmonie’ Slikkerveer en liet hun het muziekinstrument, waar zij de kinderen kennis mee zouden laten maken, introduceren. Vooral het drumstel werd met een hard applaus ontvangen. Hierna gingen de kinderen met hun docent mee naar het lokaal waar hun instrument op hen lag te wachten.

HOE HOUDT JE ZO`N DING VAST?

Het was in het begin wat onwennig: Hoe houdt je nu eigenlijk zo’n instrument vast? Hoe krijg je daar geluid uit? Wat is het eigenlijk? Maar al snel werd het gehele muziekgebouw gevuld met getoeter en gelach. Als kers op de taart kregen de kinderen te horen dat zij hun instrument de komende 5 weken mee naar huis mochten nemen om ermee te oefenen. Ook dit werd met veel enthousiasme, een brede lach en twinkelende ogen ontvangen.

                        

INSTRUMENTEN

De instrumenten (8 p-bones, 8 p-trumpets en 4 saxofoons) zijn gesponsord door Stichting Fonobori. De stichting Fonobori is een Ridderkerkse stichting die in 2009 is voortgekomen uit de stichting Noordhave. De overgebleven fondsen uit die stichting vormen nu de financiële middelen van de nieuwe stichting Fonobori met als breder doel het maatschappelijke en culturele welzijn van de inwoners van Ridderkerk te bevorderen. Daarnaast ontvangt de ‘Harmonie’ personele en facilitaire ondersteuning vanuit To Be.

MEDEWERKERS

Afgelopen maandag zijn Claudia en Adine in de bestuurskamer aan de slag gegaan met de saxofoons, Wim Stoffer in het barlokaal met de trombones, Peter en Richard in het middelste lokaal met het slagwerk en Dian, Stan en Mirjam met de trompetten en baritons in het repetitielokaal. De komende weken zal er nog meer ondersteuning komen van Ton en Gertjan voor de baritons en trompetten en Xander voor de trombones. De algehele leiding is in handen van Ronald.

KOMENDE 4 WEKEN

De komende 4 weken zullen de kinderen aan de slag gaan met het produceren van geluid en enkele noten en wordt er gerepeteerd voor het afsluitende concert op maandagavond 2 juli. Het orkest en drumband zullen op die avond ook van zich laten horen. Verdere informatie volgt.