Blazersbende CBS De Regenboog van start gegaan

Michel Van der Klooster
single-image

 

Afgelopen dinsdag 4 September 2018 is alweer de tweede Blazersbende gestart. Dit maal valt de beurt aan CBS De Regenboog.

De enthousiaste leerlingen uit groep 8 van CBS De Regenboog  hebben hun eerste kennismaking gehad met zijn/haar instrument waar zij de komende weken mee aan de slag zullen gaan.

KLASLOKAAL

In het muziekcentrum van Harmonie Slikkerveer  werden om 13.00 uur de muziekdocenten van Muziekonderwijs.nl door Ronald Willemstein en Lisanne van der Pligt geïntroduceerd gevolgd door een korte demonstratie van de muziekinstrumenten.

Vooral het drumstel kon op groot enthousiasme rekenen.  In samenwerking met Muziekonderwijs.nl gaat Harmonie Slikkerveer het komende jaar meerdere klassen uit het basisonderwijs kennis laten maken met muziek. Specifiek zal de blaas- en slagwerkmuziek zoals in de harmonie en fanfare wordt bespeeld, aandacht krijgen.

HOE HOUDT JE ZO`N DING VAST?

Het was in het begin wat onwennig: Hoe houdt je nu eigenlijk zo’n instrument vast? Hoe krijg je daar geluid uit? Wat is het eigenlijk? Maar al snel werd het gehele muziekgebouw gevuld met getoeter en gelach. Als kers op de taart kregen de kinderen te horen dat zij hun instrument de komende 5 weken mee naar huis mochten nemen om ermee te oefenen. Ook dit werd met veel enthousiasme, een brede lach en twinkelende ogen ontvangen.

INSTRUMENTEN

Blij verrast kregen de kinderen aan het eind van het lesuur ook nog eens te horen dat zij het instrument mee naar huis mochten nemen om te oefenen. Al gaf dat laatste soms nog wel enige problemen. Want, “zo´n tuba past toch helemaal niet in mijn fiets mandje?” Maar alles werd weer keurig opgelost mede dankzij de immer rustige meester Wiebe.

KOMENDE 5 WEKEN

De komende 5 weken zullen de kinderen elke dinsdag van 13.00 uur tot 14.00 uur aan de slag gaan met het produceren van muziek en wordt er gerepeteerd voor het afsluitende concert voor ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes  op maandagavond 15 oktober om 19.30 uur in het Gemini theater. Dit optreden is samen met het “grote” orkest en leden van de drumband.