Bijzondere instrumenten

Ton Bouman
single-image

Bijzondere instrumenten.

 
De Harmonie heeft een periode gehad waarbij op de winteruitvoering iemand optrad, met een voor fanfare bijzonder muziekinstrument. Zo hebben er mensen opgetreden met bijv. een accordeon, harp, doedelzak, alpenhoorn e.d. In het volgende stukje gaat het over een optreden van de musicus Frans Hendrix.
Deze man heeft in 1989 op ons concert gespeeld op een contrabassaxofoon. De contrabassaxofoon is de grootste saxofoon die in Nederland te vinden is. Dit instrument is in es gestemd. Er bestaat ook nog een grotere versie die in bes is gestemd, dit is de subcontrabassaxofoon.
Op de foto zien we de toenmalige saxofoongroep van de Harmonie, met Frans Hendrix op contrabassaxofoon. Ronald Willemstein is te zien op bassaxofoon.  Helaas is de sopraansaxofoniste op de foto buiten beeld gevallen.

ARIE PLAIZIER 

Wat ook leuk is dat de oudpapier fanaticus Arie Plaizier op het concert, door de toenmalig voorzitter, Arie de Kluijver, is geëerd om zijn niet te stoppen oudpapier verzamelwoede. 30 jaar later viel Arie de Kluijver zelf deze eer te beurt, vanwege zijn grote verdienste op oudpapier gebied.