Bierglazen actie 1963

Ton Bouman
single-image

Bij onze vereniging is er in de loop der jaren van alles gedaan om geld te verdienen voor de club.

Het oud papier, de rommelmarkt, en de vroegere tombola verloting op de uitvoering, zijn wel de bekendste. Maar wat te denken van de verkoop van o.a. Kerstbomen, Eierkoeken, Speldjes, Oliebollen, Balpennen, Bierglazen, Kerststukjes, Appelflappen, Planten, Paaseitjes, Flessen wijn, Stickers, Bloemen, Speculaaspoppen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is verkocht.

Ook zijn er in het verleden regelmatig bazaars gehouden. En vergeet ook de bingo’s niet. Het rad van avontuur is ook niet weg te denken. Dan de vele loterijen. Soms was er zelfs een auto te winnen.

Er waren in het verleden ook regelmatig loterijen op de repetitie, waar je een fles Pikeurtje (vruchtenwijn) kon winnen. Ik zal best nog wel wat vergeten zijn.

Maar in 1963 hadden we de Bierglazen actie. Op de repetitie van 13-05-1963 werd medegedeeld dat de bestelde 2000 bierglazen binnen waren gekomen. Het glas met daarop een nabootsing van ons vaandel, was een idee van Henny Stolk. De glazen werden voor 1 gulden per stuk verkocht.

Om de eerste boost te geven is er op zaterdag 18 mei een bierglazen-mars gelopen. Twee straten…., 400 glazen verkocht!!  De schrijver dezes was een paar weken lid, en is toen ook de hort op gestuurd om deze glazen langs de deur te gaan verkopen.

Er zijn nu nog steeds mensen waaronder ik zelf, die nog zo’n glas bezitten, wat een leuk relikwie is. Op de foto zien we zo’n glas met bier. Voor alle duidelijkheid, ze werden verkocht zonder bier. Omdat er ook lezers zijn van onder de 18, is het bier in het glas alcoholvrij.