Alphens korenfestival

Ivonne Molendijk
single-image

Het Alphens korenfestival heeft afgelopen zaterdag, 13 mei, z’n negende editie beleefd. En wat een leuke editie was het! Popformatie Something Else was van de partij om twee spetterende optredens te verzorgen.

Bij aankomst scheen het zonnetje al heerlijk. Op een terras, onder het genot van een kop koffie verzamelden we en maakten we ons op voor ons eerste optreden. Op het Rijnplein was het hoofdpodium geplaatst van dit korenfestival. Daar mochten wij van ons laten horen. Het was een heerlijk optreden. De terrassen op het plein zaten vol en daarnaast stond ook veel publiek te kijken. Met de uptempo nummers werd enthousiast meegeklapt en gezwaaid en de langzamere nummers werden ook met luid applaus beloond. Tevreden verlieten wij na onze 6 nummers het podium weer.

Vervolgens was het tijd om zelf te genieten van wat Alphen die dag te bieden had. Op de 10 verschillende podia was continu van alles te zien en te horen. En de terrasjes waren ook fijn om de tijd op te doden.

Aan het eind van de middag waren we aan de beurt voor ons tweede optreden. Deze keer was de Bonifaciuskerk ons toneel. Compleet anders dan de eerste locatie, maar zeker ook heel gaaf, om in z’n indrukwekkende kerk te zingen. Jammergenoeg was hier niet heel veel publiek, maar we maakten er toch een gezellig feestje van.

Na het zingen gingen we de kerk weer uit, en op weg naar huis. Nagenietend van de fijne, zonnige en muzikale dag.