Alphens korenfestival ’24

single-image

Het was een wisselvallige zaterdag, maar opgetogen reisden wij naar Alphen aan den Rijn om deel te nemen aan het Alphens korenfestival. Op vele binnen- en buitenlocaties in het centrum van Alphen waren weer optredens van allerlei koren te bewonderen. Wij waren ingedeeld op twee binnenlocaties.

Het eerste optreden was in de bibliotheek. Het andere koor van Dirk, Couleurs Vocales moest direct vòòr ons op deze locatie optreden. Daarom gingen we eerst met z’n allen inzingen. Na het half uurtje Couleurs, waren wij aan de beurt. We hebben lekker onze nummers laten klinken voor de aanwezige boekenliefhebbers, koorleden van andere koren en overig publiek. Het was hard werken om onze zang bij de mensen te brengen, vanwege de mindere akoestiek. Alsnog mochten we tevreden zijn.

De tweede locatie was historisch verenigingsgebouw “St. Jozef”. Bij binnenkomst bleek het zaaltje niet de meest gezellige uitstraling te hebben. Het duurde ook even voordat het geluid van onze muziekbegeleiding op de juiste manier uit de boxen klonk, maar toen konden we toch beginnen. Hier klonken we in ieder geval lekker. Het zaaltje zat aardig vol, vooral met koorleden van het volgende koor. Het was een enthousiast publiek en mede daardoor werd het een gezellig, energiek optreden. We kregen leuke reacties, onder andere van de dirigent van het volgende koor.

Onze nieuwe banner heeft bij beide optredens trots naast ons gestaan. Erg leuk en mooi voor de promotie.