Afvalconcert: Ik tel tot 3 – Een afval rapsodie

Michel Van der Klooster
single-image

Een concert met orkest, drumband, koor en verteller.

Op zaterdag 29 september zal Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer een ludiek concert geven over afval!

 

Verteller Frans Limburg zal u deze avond leiden naar de buurt van buurman Draaisma en Joris, waar van alles gebeurt met afval, ondersteund door het orkest, drumband en koor zal dit een prachtig concert worden.

 

Het concert wordt gehouden in het Gemini College, Pr. Margrietstraat 163, te Ridderkerk de aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis.

FAMILIECONCERT

De avond is speciaal bedoeld als Familieconcert dus ook kinderen zijn zeer welkom. Om een tipje van de sluier op te lichten:

 

“Ik tel tot drie, zei m’n vader altijd, en dan is het opgeruimd,” zegt buurman Draaisma over zijn vader. “Opgeruimd staat netjes was zijn devies.” “Mijn oma,” vertelt Joris, “heeft de crisis van de jaren dertig en de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Zij bewaarde altijd dingen. Je weet maar nooit waarvoor je het nog eens kan gebruiken, zei ze. Als ze eten bij de Chinees had gehaald, waste ze de plastic bakjes altijd netjes af en zette die in de kast bij de andere plastic bakjes van de Chinees.”

 

Twee buurmannen. Twee bovenste beste kerels. Allebei begaan met hun omgeving en de maatschappij. De een houdt van orde en netheid, de ander kijkt altijd of iets opnieuw gebruikt kan worden, of voor iets anders. Dat kan goed samengaan, maar het kan ook onbegrip veroorzaken als ze bij elkaar over de schutting kijken. Hoe begaan zijn ze met elkaar?

 

Komt u kijken en luisteren hoe dit afloopt? Wij hopen u te mogen begroeten op 29 september !