MHS achter de schermen in corona tijd

Ton Schouwenburg
single-image

MHS achter de schermen in corona tijd

Getuige het nieuwste protocol van RIVM/KNMO heeft het bestuur in een vroeg stadium de juiste keuze gemaakt en de gezondheid van ons allemaal voorop gesteld.
Maatschappelijk gezien was de maatregel om de gezamenlijke muzikale activiteiten te staken noodzakelijk.
Het ziet er zelfs naar uit dat er dit jaar geen repetities meer plaatsvinden in ons muziekcentrum aan de Prinsenstraat.
Blijf vooral positief, want achter de schermen gebeurt er veel om straks, zodra het kan, in muzikale zin weer van ons te laten horen.

Muzieklessen
Alle individuele muzieklessen voor blaasinstrumenten en slagwerk zijn tot op dit moment gewoon op een veilige manier doorgegaan.
Sterker nog, om de muziek erin te houden en om mensen (opnieuw) in staat te stellen muzieklessen te volgen bij Harmonie is zelfs een nieuw plan gelanceerd.
Als culturele instelling willen wij op deze manier, juist in deze tijd laagdrempelig meer mensen proberen te bereiken en enthousiast te maken voor het bespelen van een muziekinstrument.
Dit alles door middel van een strippenkaart van 10 lessen.
Een muziekinstrument kan men dan ook voor een kleine prijs van de vereniging huren. Wellicht zijn er in jouw kring (aankomende) muzikanten die op deze wijze eens wat willen proberen !?

Financiƫle stand van zaken en acties
Veel inkomsten zijn door alle perikelen vanwege Covid-19 weggevallen.
Denk aan bijvoorbeeld de jaarlijkse rommelmarkt, optredens, bingoavonden, kantine opbrengsten enz.
Gelukkig komen er via andere kanalen dan alleen de o zo belangrijke contributie geld binnen om alles te kunnen blijven betalen.
Vrijwel alle vaste sponsors hebben de financiƫle bijdrage weer gestort, dank daarvoor !

De actie RABO clubsupport heeft zelfs een voor ons record bedrag van 1694,00 voort gebracht. Dat betekent dat vele leden van de RABO bank op ons als vereniging hebben gestemd, fantastisch toch !
Onze eigen Speculaaspoppen actie doet het ook weer uitstekend, jullie hebben weer goed je best gedaan om veel speculaas te verkopen.
De aantallen en opbrengst horen jullie later.
Verder staat ook de Oliebollen actie weer in de steigers, daarover ook later meer.