30 jarig bestaan 1922

single-image

Op 24 september 2022 hebben wij de 130ste verjaardag van onze vereniging gevierd. Hiervan is in de nieuwsbrief van 26 september 2022 een leuk verslag te lezen.

Naast een gezellig feest, was er ook een bijzonder leuke tentoonstelling samengesteld, waar van alles te zien en te horen was uit de lange geschiedenis van de Harmonie. Deze avond inspireerde mij, om eens te kijken of er 100 jaar geleden met het 30 jarig bestaan misschien ook een feestavond of iets dergelijks is geweest.

Helaas heb ik in historische kranten niets kunnen vinden van festiviteiten hieromtrent. Ook de notulen van 1922 ontbreken helaas. Maar de Harmonie kennende, zal er best wel een “sappie” gedronken zijn.

In de kranten uit die tijd is wel te lezen, dat de Harmonie op tweede pinksterdag 1922 op concours is geweest. Dit keer ging de reis naar Weesp.

De Harmonie behaalde daar twee tweede prijzen in de derde afdeling. Zoals in de krant te lezen is, behaalde men 14 punten met de marswedstrijd, en 20 punten voor het concertgedeelte. 

In de krant Voorwaarts van 11-09-1922 is te lezen dat de Harmonie wederom op concours is geweest. Nu te Schiedam.

Met de marswedstrijd ging het beter dan in Weesp. Men behaalde met 16 punten een eerste prijs. Met het concertgedeelte haalde men 1 punt meer dan in Weesp. Wederom een tweede prijs.

De werken die zijn gespeeld, waren op beide concoursen dezelfde. Het krantenstukje is een gedeelte van een groter artikel.