2000 Jurgen Nab 15e dirigent Harmonie Slikkerveer

Ton Bouman
single-image
Oud Harmonie logo

In het jaar 2000 begon dhr. Jurgen Nab als vijftiende dirigent bij Harmonie Slikkerveer.  Aan het 20 jarig jubileum dit jaar, is hier in diverse nieuwsbrieven, aandacht aan besteed.

De langst zittende dirigent is na dhr. J. Scheurwater met 26 jaar, dhr. Ph. Jordaans, welke van 1926 tot 1958 gedurende 32 jaar de club leidde. De dirigenten die hierna kwamen waren allen korter bij de Harmonie.

Met 20 jaar staat Jurgen dus op 3 van langst zittende dirigenten. Het eerste optreden onder zijn leiding was een Kerstsamenzang op 18 december 2000, samen met het Chr. Slikkerveers Mannenkoor. Op 31 maart 2001 dirigeerde hij voor het eerst ons voorjaarsconcert, waarvan op 29 maart in De Combinatie een grote aankondiging stond, met foto’s en introductie van de nieuwe dirigent.

Omdat Jurgen bij de Harmonie gelukkig geen historie is, ga ik hier geen historisch stukje over schrijven. Dat is voor de historisch onderzoeker die over 50 jaar de stukjes schrijft. De opvolger zal het dan zeker hebben over het concert met Dries Roelvink, en zijn flamboyante chauffeur Gunther von Hagens. Dit concert had nog een leuk vervolg te Etten-Leur. De muzikale topprestatie onder leiding van Jurgen te Enschede wil ik echter wel noemen. Zie hierover het artikel uit de krant.

Bij deze, Jurgen van harte gefeliciteerd, ook namens de hoorngroep!! Op naar het volgende lustrum, de 25, hopelijk zonder corona.