1,2,3 … Een afval rhapsody

Michel Van der Klooster
single-image

Dit is de titel voor het ludieke familieconcert wat wij met zijn allen gaan uitvoeren op zaterdag 29-09-2018 in het voormalige minitheater van het Gemini College. Dit concert komt voort uit de afspraken die met Gemeente Ridderkerk zijn gemaakt omtrent de compensatieregeling “Oud Papier”

FRANS LIMBURG

Tekstschrijver en verteller Frans Limburg heeft speciaal voor dit doel een superleuk verhaal geschreven en nieuwe teksten op bestaande bekende popnummers. Begeleid door alle facetten van de Harmonie (orkest, drumband en koor) wordt dit verhaal over het scheiden van afval verteld. Voor alle toeschouwers/luisteraars met in het bijzonder voor de coalitie van Ridderkerk zal het genieten worden.

GEMINI COLLEGE

Het ongeveer ander halfuur durende concert is gratis toegankelijk en de zaal moet vol worden dus…… zorg allemaal voor veel publiek. Aanvang is 19.30 uur/ zaal open 19.00 uur. Toegang is gratis.

WAAR GAAT HET OVER?

Hieronder alvast een korte impressie van het (muzikale) verhaal.

In Ridderkerk, in een straat die er verder niet toe doet, wonen Joris en buurman Draaisma. Joris bewaart dingen, dat heeft ‘ie van zijn oma. Ze gooide nooit de plastic bakjes weg van de Chinees, maar waste ze netjes af en borg ze op in een kast, bij de andere plastic bakjes van de Chinees om het misschien ergens anders voor te kunnen gebruiken.

 

 

Buurman Draaisma, een kalme, doodgoeie vent, houdt van orde en netheid. Overzicht, de zaak kuisen en aan kant maken. Elk snippertje afval meteen in een vuilniszak en weg. Dat heeft Draaisma van zijn vader. Diens devies was: opgeruimd staat netjes.

 

Joris vindt Draaisma’s opruimdrang verwonderlijk, maar goed, ieder het zijne. Buurman Draaisma begrijpt Joris bewaardrift en rommel niet en begint zich groeiend te ergeren, tot ‘ie op een gegeven moment vuurspuugt van woede.

Het is voeding voor confrontatie, maar ook humor. Uiteindelijk leren ze van elkaar dat je niet te snel dingen moet weggooien, maar soms ook wel. Maar dan wel op de juiste manier, zodat het afval niet in de verbrander eindigt, maar verwerkt en hergebruikt wordt.